logo
Naslovna | O kinoteci | Novosti i događaji | Projekcije | Arhiv | Galerija | Kontakt | Dokumenta  
  Novosti i događaji 2015
Martovski program Crnogorske kinoteke na "Sceni 213"
Događaji u organizaciji Crnogorske kinoteke | 2015
Događaji u organizaciji Crnogorske kinoteke | 2014
Događaji u organizaciji Crnogorske kinoteke | 2013
01.03. u 11h Planeta sa blagom /Treasure Island
Planeta sa blagom
Sadržaj:
Džim Hokins još kao dječak krišom čita priče o ozloglašenom Kapetanu Flintu koji otkriva legendarnu Planetu sa blagom. Odrasta bez oca, uz majku Saru, kojoj godinama kasnije pomaže u porodičnom poslu. Buntovnički nastrojen, bavi se „solarnim surfovanjem“ i često upada u nevolje. Jednog dana, u njihovo dvorište ruši se svemirski brod, a Džim pomaže Kapetanu Bili Bounsu da se izvuče, pri čemu mu on na samrti ostavlja „sferu“ i upozorava ga da se „Čuva kiborga“. Ubrzo nakon toga, kolibu opkoljavaju pirati koji se pokušavaju domoći sfere, dok Džim bježi sa majkom i prijateljem Doplerom. Uskoro saznaje da se u sferi krije mapa do Planete sa blagom, i shvata da su istinite priče za koje je do tada mislio da su legenda. Okuplja posadu i brodom „RLS Legasi“ kreću u potragu za izgubljenom Planetom.
Režija: Ron Clements, John Musker  
Glasove pozajmili: Joseph Gordon-Levitt, Emma Thompson, Martin Short
Godina: 2002.
 

09.03. u 20h Misija / The Mission
Misija
Sadržaj:
Jezuitski misionari u Južnoj Americi pokušavaju preobratiti domoroce u hrišćanstvo. Otac Gabrijel pokušava izgraditi misiju i uticati na lokalno pleme Gvarani, kako bi primili novu vjeru. Nekadašnji portugalski plaćenik Rodrigo Mendoza ovu misiju vidi kao utočište i mjesto iskupljenja zbog ubistva svog brata. Portugalski kolonizatori pokušavaju pokoriti Gvaranije, dok otac Gabrijel i Mendoza odbijaju njihove napade.
Režija:
Uloge:  
Godina: 1986.
 

16.03. u 20h Kišni čovjek / Rain Man
Kisni covjek
Sadržaj:
Čarli Babit, trgovac automobilima iz Los Anđelesa, nalazi se usred neizvjesnih pregovora o novom poslu. Iznenada mu stižu vijesti da mu je preminuo otac, a da je većina nasljedstva otišla u ruke nepoznatom korisniku. Nakon praćenja traga novca, saznaje da ima autističnog brata, o kojem do tada nije ništa znao. Iako ograničene moći komunikacije, Rejmond ima nevjerovatnu memoriju i izvrsnu sposobnost računanja. Sa druge strane, njegovi opsesivno – kompulsivni rituali nerviraju Čarlija, koji pokušava dobiti starateljstvo nad Rejmondom, kako bi imao kontrolu nad novcem koji je naslijedio. Zajedničko putovanje u Los Anđeles zauvijek će izmijeniti odnos među braćom.
Režija:
Uloge: Dustin Hoffman, Tom Cruise, Valeria Golino
Godina: 1988.
 

30.03. u 20h Tjelesno upoznavanje / Carnal Knowledge
Tjelesno upoznavanje
Sadržaj:
Džonatan i Sendi su cimeri na koledžu i najbolji prijatelji. Obojica imaju drugačiji pristup ženama. Džonatan je ciničan, površan, i posmatra žene samo kao “objekte”. Sendi, sa druge strane, poštuje žene. Osjetljiv je, stidan i nije imao mnogo seksualnog iskustva. Nekoliko godina kasnije, Džonatan upoznaje djevojku Bobi, dok Sendi stupa u brak sa zajedničkom prijateljicom Suzan. Nezadovoljni svojim trenutnim životima, obojica započinju afere sa drugim ženama, kako bi iskočili iz kolotečine u koju su upali i na taj način obnovili svoj seksualni život.
Režija: Mike Nichols
Uloge: Jack Nicholson, Candice Bergen, Ann-Margret
Godina: 1971.
 
Ulaz na sve projekcije je slobodan.
Dobrodošli!