logo
Naslovna | O kinoteci | Novosti i događaji | Projekcije | Arhiv | Galerija | Kontakt | Dokumenta  
  Novosti i događaji 2015
Oktobarski program Crnogorske kinoteke na "Sceni 213"
Događaji u organizaciji Crnogorske kinoteke | 2015
Događaji u organizaciji Crnogorske kinoteke | 2014
Događaji u organizaciji Crnogorske kinoteke | 2013
06.10.2015. u 20:00 h Žene na ivici nervnog sloma | Women on the Verge of a Nervous Breakdown
Women of the Verge
Sadržaj:
Većina autora ima u karijeri “onaj film” koji im otvara sva vrata i pretvara ih u zvijezde. Za Almodovara, to je bez sumnje bio “Žene na ivici nervnog sloma”. Almodovar ovdje (po sistemu Altmanovih Kratkih rezova) kombinuje sudbine nekoliko frustriranih i histeričnih likova koji tokom razvoja priče dolaze u određenu interakciju...
Na ulicama Madrida, Pepin svijet se okreće naglavačke. Njen ljubavnik je napušta. A onda upoznaje njegovu ženu. I sina. I njegovu novu djevojku. U međuvremenu, Pepina najbolja prijateljica je upetljana u ljubavnu krizu sa osumnjičenim kriminalcem, ostavljajući Pepu da se izbori sa svojim problemima…
Režija: Pedro Almodovar  
Uloge: Karmen Maura, Antonio Banderas, Džulijeta Serano
Godina: 1988.

13.10.2015. u 20h Kika | Kika
Kika
Sadržaj:
Kika, mlada kozmetičarka, angažovana je da u vili Nikolasa, američkog pisca, našminka leš njegovog pastorka, Ramona, čija je smrt i više nego sumnjiva, što ne spriječava Kiku da završi svoj posao. Ispostavlja se da Ramon nije mrtav, i nakon što joj ispriča svoju životnu priču, ona odlučuje da živi sa njim.
Njihov zajednički život ometaju Kikina afera sa Nikolasom, sumnjiva smrt Ramonove majke i nametljivost Ramonovog bivšeg psihologa i tabloid-TV zvijezde Adree Skarfejs.
Režija: Pedro Almodovar
Uloge: Veronika Fork, Piter Kojoti, Viktorija Abril
Godina: 1993.
 

22.10.2015. u 20h Pričaj sa njom| Talk to her
Talk to her
Sadržaj:
Marko je novinar koji se upoznaje sa toreadorkom Lidijom, jer želi da sa njom napravi intervju, nakon čega se zbližavaju i postaju ljubavnici. U međuvremenu, Lidija se povređuje u borbi sa bikom, nakon čega pada u komu. Marko odlučuje da provodi vrijeme pored nje u bolnici, iako zna da je potrebno čudo kako bi se probudila iz kome.
U bolnici se srijeće sa Beninjom, radnikom klinike kojeg je već ranije sreo u pozorištu. Povezuje ih ista situacija u kojoj se nalaze - Beninjo se brine o Alisiji koja je već duže vrijeme u komi. On je zaljubljen u Alisiju, i svakodnevno razgovara sa njom, a podstiče Marka da učini to isto sa Lidijom, u nadi da će se nekada one vratiti u njihove živote.
Ne mogavši da podnese usamljenost koju je osjećao pored žene u komi, Marko odlučuje da napusti Lidiju i otputuje, dok Beninjo ostaje uz Alisiju, ludački željeći da je probudi, nakon čega se usuđuje na neočekivan korak...
Režija: Pedro Almodovar
Uloge: Havier Kamara, Dario Grandineti
Godina: 2002.
 

24.10.2015. u 11h Petar Pan i povratak u Nedođiju | Return to Neverland
Peter Pan
Sadržaj:
Vendi je odrasla i ima dvoje djece, dvanaestogodišnju Džejn i malog dječaka Denija, koji uživaju slušajući priče o Petru Panu i uvijek spavaju sa otvorenim prozorom, u nadi da će ih on posjetiti. Jedne večeri, Kapetan Kuka krstari nebom Londona, tražeći način da se osveti Petru. Kroz prozor ugleda Džejn, i misleći da je Vendi, otima je i svojim piratskim brodom nosi u Nedođiju, kako bi je koristio kao mamac kojim će navući Petra Pana.
Režija: Robin Bad
Glasove pozajmili: Herijet Oven, Blejn Viver, Kori Barton
Godina: 2002.
 
Ulaz na sve projekcije je slobodan.
Dobrodošli!