Balkanski festival ruskog crtanog filma u Crnoj Gori

Balkanski festival ruskih crtanih filmova biće otvoren danas (02. novembar) u Podgorici, u zgradi Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke u 17 časova, a već u 17.30 biće upriličena projekcija filma “Hofmanijada”.

Festival se održava danas i sjutra u Podgorici, a sjutra i preksjutra priliku da pogledaju ruske crtane filmove imaće i mlada publika u Budvi.

Specijalne projekcije klasičnih i novih filmova najstarijeg ruskog filmskog studija ‘Sojuzmultifilm’ održavaju se povodom 85. godišnjice legendarne ‘fabrike crtanih filmova’, na inicijativu Rossotrudničestva, kompanije Balkanski putnik i Ruske gazete. Poseban poklon za mlade gledaoce biće projekcija novog jedinstvenog dugometražnog filma ‘Hofmanijada’.

Na sjutrašnjem repertoaru u Podgorici (03. novembar) od 17 do 19 časova, u kinotečkoj Sali, su filmovi: “Izbirljivi miš”, “Tajna doline meda”, “Avanture Petita i Vuka”, “Karirana zebra” i “Narandžasta krava”.

Festival u Crnoj Gori organizuju “Balkanski putnik”, “Ruskofona dijaspora Crne Gore”, Kulturno-informativni centar “Moskva” u Podgorici i “Rossotrudničestvo”, uz podršku Dana ruskog dječijeg filma u Srbiji “Priče o djetinjstvu”. Festival je podržala Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori.

 

Podijelite na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
NAJNOVIJI ČLANCI

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story

Sastanak partnera u okviru Interreg IPA CBC –ITALMNE projekta RECON

Kinoteka obilježava Svjetski dan muzike

Filmska groznica subotnje večeri – Diplomac / The Graduate

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story