FDU u Crnogorskoj KINOTECI

U okviru saradnje Fakulteta dramskih umjetnosti – Cetinje sa JU „Crnogorska kinoteka“, u petak 24. marta u 20 časova, planiran je nastavak smotre studentskih ispitnih vježbi i diplomskih filmova realizovanih tokom poslednje decenije.

U drugoj nedjelji ovog projekta, planirani su filmovi nekadašnjih i sadašnjih studenata: Lumpen (režija: Nikola Vučinić), Pathos (režija: Bojan Stijović ), Balkan blues (režija: Srđan Stanojević), Pomoz Bog (režija: Zvonimir Grujić), Sve ono između nas (režija: Anja Kečalović), U koliko krećemo sjutra? (režija: Matija Jovanović).

Podsjetimo, čitav projekat je osmišljen da predstavi mlade crnogorske reditelje, scenariste, producente i glumce sa studijskih programa FDU Cetinje, kroz ispitne vježbe sa svih godina i nivoa studija, kao svojevrstan presjek u kom se može vidjeti progres i razvojni put kojim studenti napreduju od prve do poslednje godine studija kroz različite zadate ispitne vježbe sa kojima se susrijeću tokom školovanja.

Kao i prve noći ove smotre, sa prisutnim autorima će razgovor moderirati jedan od predavača studijskog programa FILM I MEDIJI: mr Sead Šabotić, saradnik u nastavi. Mentorstvo potpisuju: redovni prof. Nikola Vukčević, redovni profesor Marija Perović, docent Dušan Kasalica, saradnik u nastavi mr Sead Šabotić.

Program je počeo 17. marta, i nastaviće se u još četiri naredna petka, sa početom u 20h u kinotečkoj sali “Gojko Kastratović”.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli.

 

 

 

Podijelite na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
NAJNOVIJI ČLANCI

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story

Sastanak partnera u okviru Interreg IPA CBC –ITALMNE projekta RECON

Kinoteka obilježava Svjetski dan muzike

Filmska groznica subotnje večeri – Diplomac / The Graduate

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story