FDU u Crnogorskoj kinoteci

U okviru saradnje Fakulteta dramskih umjetnosti – Cetinje sa JU „Crnogorska kinoteka“ , u petak 7. aprila u 20 časova, planiran je nastavak smotre studentskih ispitnih vježbi i diplomskih filmova realizovanih tokom poslednje decenije. Smotra, koju je do sada obilježilo lijepo interesovanje publike, veoma lijep prijem, sala ispunjena do posljednjeg mjesta i zanimljivi razgovori nakon projekcija – nastaviće se u petak, 7. Aprila, na istom mjestu u 20h.

U četvrtoj nedjelji ovog projekta, planirani su filmovi nekadašnjih i sadašnjih studenata:

Nikola Nikolić – 19:30
Slaven Sošić – Teplice ’98
Kaća Žarić – Sunce majkino
Ilija Zeković – Štetočine
Milorad Milatović – Neko treći
Andrija Mugoša – Praskozorje

Podsjetimo, čitav projekat je osmišljen da predstavi mlade crnogorske reditelje, scenariste, producente i glumce sa studijskih programa FDU Cetinje, kroz ispitne vježbe sa svih godina i nivoa studija, kao svojevrstan presjek u kom se može vidjeti progres i razvojni put kojim studenti napreduju od prve do poslednje godine studija kroz različite zadate ispitne vježbe sa kojima se susrijeću tokom školovanja.

Nakon projekcija su upriličeni razgovori sa nastavnim osobljem i autorom/autorima filmova, a prisutni imaju lijepu priliku i da se informišu o načinu, modulu i nivoima studiranja na Fakultetu, studijskim programima i nastavnom osoblju, ali i ličnim iskustvima autora te izazovima sa kojima su se susretali tokom realizacije filmova.

Mentorstvo potpisuju: redovni prof. Nikola Vukčević, redovni profesor Marija Perović, docent Dušan Kasalica, saradnik u nastavi mr Sead Šabotić.

Program je počeo 17. marta, i nastaviće se u još dva naredna petka, sa početom u 20h u kinotečkoj sali “Gojko Kastratović”.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli.

 

Podijelite na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
NAJNOVIJI ČLANCI

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story

Sastanak partnera u okviru Interreg IPA CBC –ITALMNE projekta RECON

Kinoteka obilježava Svjetski dan muzike

Filmska groznica subotnje večeri – Diplomac / The Graduate

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story