Koncert u čast Enija Morikonea

Crnogorski simfonijski orkestar, na početku nove sezone, izvešće odabrane kompozicije jednog od najznačajnijih autora filmske muzike svih vremena, Enija Morikonea (1928-2020).

Prvi koncert biće u petak, 10. septembra sa početkom u 20 časova u Centru za kulturu u Tivtu, u okviru petog Tivat World Music Festivala.

Drugi koncert biće održan u Podgorici, u utorak 14. septembra sa početkom u 22h na platou Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke, u okviru festivala FIAT.

Orkestrom će rukovoditi maestro Iker Sančez Silva, istaknuti španski dirigent mlađe generacije koji je karijeru gradio nastupajući s Bostonskim simfonijskim orkestrom, Kraljevskom filharmonijom Liverpula, BBC filharmonijom i dr.

Program predstavlja svojevrsni omaž velikom italijanskom kompozitoru, čiji opus čini više od 500 filmova i TV serija. Publika u Tivtu, a potom i u Podgorici, biće u prilici da čuje melodije iz nekoliko filmova poput: „Dobar, loš, zao“ „Misija“, „Bioskop Paradizo“, „Poslednji Mohikanac“, „Dragulj sa Nila“ i dr.

Izvedbu Crnogorskog simfonijskog orkestra pratiće inserti iz odabranih naslova koje je pripremila Crnogorska kinoteka.

 

Podijelite na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
NAJNOVIJI ČLANCI

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story

Sastanak partnera u okviru Interreg IPA CBC –ITALMNE projekta RECON

Kinoteka obilježava Svjetski dan muzike

Filmska groznica subotnje večeri – Diplomac / The Graduate

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story