Sastanak partnera u okviru Interreg IPA CBC –ITALMNE projekta RECON

Tokom protekle nedelje, u Bariju je odžan sastanak partnera u okviru Interreg IPA CBC –ITALMNE projekta RECON na kojem su predstavljeni rezultati projekta. Sastanci su održani u prostorijama Filmske komisije regije Pulja, a domaćin je bila Cristina Piscite – odgovorna za planiranje i upravljanje projektima Komisije.

Tokom završnog događaja, 15. juna održana je zvanična prezentacija za javnost i medije samog projekta.

Crnogorsku kinoteku predstavljali su Milena Charan i Nemanja Bečanović, koji su govorili o aktivnostima Kinoteke i drugih partnera. Na događaju su govorili: Grazia Di Bari – savjetnik za kulturnu politiku, materijalno i nematerijalno nasleđe i unapređenje sela regije Pulja, Mauro Paolo Bruno – direktor sektora za razvoj, inovacije i saradnju regije Pulja; Davide Marcianò – predstavnik Sekretarijata Interreg IPA CBC Italy-Albania-Montenegro 2014-2020 programa u okviru kojeg je i podržan projekat RECON.

Filmska komisija regije Pulja, u okviru svojih aktivnosti, predstavila je Studiju izvodljivosti o realizaciji Regionalne kinoteke Pulje, koju je predstavila Angela Bianca Saponari sa Univerziteta „Aldo Moro“ iz Barija. Predstavljen je i projekat zaštite albanske kinematografije “Za mrežu institucija između Pulje i Albanije” koji sprovodi Vito Saracino sa fondacijom Gramsci.

Još jedna aktivnost Komisije bila je digitalizacija filmskih plakata Regionalne mediateke Pulje od kojih je digitalizovano preko 4.000 plakata i od kojih je predstavljena stalna izložba plakata u prostorijama Filmske komisije Pulje. Otvorena je izlozba pod nazivom „Stvorenja“. Autori izlozbe su Francesco Grande i Giuseppe Procino.

Kliknuti na sliku za uvećanje.

Podijelite na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
NAJNOVIJI ČLANCI

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story

Sastanak partnera u okviru Interreg IPA CBC –ITALMNE projekta RECON

Kinoteka obilježava Svjetski dan muzike

Filmska groznica subotnje večeri – Diplomac / The Graduate

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story