Radionica „Kohezija savremne umjetnosti i filmskog kulturnog nasleđa“

Od 28. do 30. septembra u Termoliju, Italija održala se radionica „Kohezija savremne umjetnosti i filmskog kulturnog nasleđa“ u okviru RECON projekta i u organizaciji Opštine Termoli.

Prvog dana radionice, prisutnima se obratio Michele Barila, predstavnik Opštine Termoli -sektar kulture i turizma, zatim su Milena Charan i Ana Janković, predstavile RECON projekat i Crnogorsku kinoteku, dok je Hermelinda Troque predstavila Nacionalni filmski arhiv Albanije. U nastavku radionice, Nemanja Bečanović je predstavio dvoje umjetnika i njihove filmove.

Drugog dana radionice, javnosti su se obratili ostali partneri na projektu (Apulia Film Commisiona –  Cristina Piscitelli i Nicola Malorni – Opština Termoli) kao i Federico Pommier – kustos i umjetnički direktor Filmskog Festivala Molize.  Tokom radionice, predstavljena su preostala dva umjetnika i njihovi filmovi, nastali tokom rezidencijalne razmjene između partnera iz Crne Gore i Albanije.

Trećeg dana radionice, 30. septembra premijerno su prikazani filmovi i video rad, a javnosti će biti dostupni od 01.10.-07.10.2022. godine u Castello Svevo u Termoliju. Tokom navedenog perioda javnosti će biti prikazani sljedeći filmovi:

Una Jovović – „Pse Keshtur?“ (Crna Gora)

Enxhi Noni – „Lemons and Orangies“ (Albanija)

Tamara Pavićević – „A Poem a day keeps the war at bay“ (Crna Gora)

Dario Hurini – „The Echo“ (Albanija)

Kliknuti na sliku za uvećanje

 

 

Podijelite na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
NAJNOVIJI ČLANCI

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story

Sastanak partnera u okviru Interreg IPA CBC –ITALMNE projekta RECON

Kinoteka obilježava Svjetski dan muzike

Filmska groznica subotnje večeri – Diplomac / The Graduate

Filmska groznica subotnje večeri – Ljubavna priča / Love Story